Oväntade jobbet med fasadrenovering i Stockholm

Erling hade nästan gett upp hoppet. Alla verkade få jobb förutom han. De flesta han gått i gymnasiet med hade avlägsnat sig. Antingen hade börjat plugga i Uppsala eller så hade de börjat surfa i Mali. Eller var det Bali? Jävligt långt bort var de i alla fall. Men inte han. Han var kvar hemma, utan jobb, boendes hos mamma och pappa.

En dag skulle det där komma att ändras men när vi kliver in i historien så vet inte Erling detta än. Jag kan avslöja till dig, kära läsare, att Erling skulle få jobb i Stockholm med fasadrenovering. Mannen som skulle erbjuda honom detta jobb hete Jakob. Han drev en firma inom fasadrenovering i Stockholm, och just där och då behövde de fler folk. Folk som Erling. Vi hoppar fram till när detta skedde:

Det var efterrätt på studentskivan och han påmindes om hur det var ett helt år sedan han själv gick ur gymnasiet. Han petade till sig en marsipanbakelse trots att han visste att han borde avstå. Det var då någon dök upp bakom honom:

  • Marsipan, fy fan vad gott! Och längesen!

Det var ingen mindre än hans kusins föräldrars vän, mannen som hette något bibliskt, tänkte Erling. Jesus? Var det så? De presenterade sig, påmindes om vilka respektive var, möttes över sitt intresse för marsipan och sedan började samtalet.

  • Fasadrenovering i Stockholm alltså. Hur hamnar man på det? Var det fasadrenovering du drömde om som ung eller Stockholm? Eller kanske båda?

Erling hade druckit tre öl och kände sig lite modigare än annars. Som tur var flög skämtet hos Jakob, mannen med firman inom fasadrenovering i Stockholm. Det var tur det. Han började fråga vad Erling jobbade med. Han svarade att det i alla fall inte var fasadrenovering i Stockholm. Även här rycktes det i smilbanden men efter det så blev det mer seriöst.

  • Är du arbetslös? Din mamma sa det till mig.
  • Ja, det har inte kommit upp något.. jag vet inte riktigt vad jag vill göra
  • Då kanske fasadrenovering i Stockholm inte är så dumt? Vi söker nämligen folk nu och du verkar vara en härlig person! Du kan i alla fall komma upp och testa, inte sant?

Erling funderade över saken i ungefär 1,8 sekunder innan han speglade de stigande smilbanden och satte fram handen. Fasadrenovering i Stockholm skulle det bli. Fan vad roligt och oväntat!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest