Tankar om flyttstädning

Sådär ja. Då var jag tillbaka med det muntra ämnet flyttstädning igen. Något som de flesta av er väl vet vad det handlar om. Då menar jag förstås inte flyttstädning i generell mening utan just vår. Den städning som det innebär för mig och mina syskon att städa ur föräldrahemmet. Det är både sorgligt, tungt och frustrerande på samma gång

Förra gången ni hörde från mig om flyttstädningen lovade jag att besvara era frågor. Detta inlägg syftar till att göra detta. Så utan vidare fördröjning: Nu kör vi.

Vad har varit tyngst med er flyttstädning?

Det finns flera aspekter som jag anser vara riktigt tunga att ta hand om. Vi kan väl börja med den mest uppenbara, nämligen mängden saker. På så många decennier hinner man tydligen lägga sig på med en del saker. Och när jag säger saker menar jag precis allt möjligt. Det jobbiga är att det är lite svårt att sortera bort det som är ”skit” utan att riskera att slänga något värdefullt under flyttstädningen. När jag säger värdefullt menar jag förstås både värdemässigt men också emotionellt.

En annan sak är pianoaspekten. Mamma och pappa hade tre pianon och vart och ett väger ett antal hundra kilo. Dessa ska också lyftas ut i samband med flyttstädningen. Det suger, för att uttrycka det milt. Suger musklerna ur mig och mina syskon.

Sedan är det såklart den emotionella aspekten. Det är tungt att säga farväl till föräldrahemmet. Till det som varit mina föräldrars borg under så många år. En tid är över. En tid som täckt varenda dag i mitt liv. Det är kanske ändå det värsta med vår flyttstädning.

Hur går det att ägna sig åt flyttstädning med stukad fot?

Kul att ni är uppmärksamma. Jag stukade foten när jag var hos Ellis för ett par veckor sedan. Men den har faktiskt blivit mycket bättre så den är inte ett så stort hinder mot flyttstädningen. Tack gode gud, säger jag, eftersom mina syskon är skadeskjutna, hela högen.

Så för att svara på frågan: Det går faktiskt riktigt bra med flyttstädningen ur fot-aspekten. Däremot är det, vilket jag ju avhandlade ovan, tungt på många andra sätt. Men det är vad det är. Jag får försöka tänka så även om det är svårt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest