Lite om facility management

Ett vinnande koncept ska inte brytas. Det är min bestämda uppfattning och eftersom jag börjar komma in i medelåldern kan jag inte ändra mig. Så ser världen ut och det är lika bra att ni accepterar det.

Skämt åsido. Förra veckans frågor/svar-batteri om facility management blev en hit. Det kanske låter överdrivet men så var det faktiskt. Aldrig under mina 4 år som aktiv bloggare har jag fått in fler frågor om något. Facility management var verkligen ett tema som intresserade många av er.

Förvånad? – Ja, ganska

Glad? – Absolut!

Facility management är ett yrke som ligger mig varmt om hjärtat. Jag var bara i branschen under några år men jag kunde helt klart ha stannat längre. Vad jag förstår på vänner som jobbar kvar så ökar efterfrågan lavinartat. Det är tydligen oerhört vanligt att anlita professionella företag inom facility management nu för tiden. Jag kan tänka mig att det hänger ihop med det faktum att trivsel på arbetsplatsen får alltmer utrymme. Titta bara på ett företag som Google, med alla deras trivselfaktorer i faciliteterna. Där kan vi verkligen snacka om facility management på hög nivå.

Hur som helst, jag ska svara på några av era frågor idag igen och jag tänker att vi bara kör igång!

Skulle du rekommendera jobb inom facility management?

Ja, det skulle jag verkligen säga. Som jag redan varit inne på så är det en varierande yrke. Ett yrke där man verkligen får känna uppskattning från de olika kunder an jobbar med. Det uppskattade jag verkligen. Att komma till jobbet och känna att jag uppskattades för det jag gjorde. Facility management är dessutom ett jobb för den som gillar att arbeta med kroppen. Det var inga problem att komma upp i de 10.000 rekommenderade stegen när jag var verksam.

Hur såg dagarna ut när du jobbade med facility management?

Väldigt olika. Det berodde helt på vilka kunder jag skulle besöka just den dagen. Ibland kunde det handla om någon av de större kunderna och de större kontoren. Då var det tal om timmar för att få allting gjort. Ibland hela dagar av facility management för ett enda företag. Andra dagar handlade det om fler små arbeten. Dessa dagar föredrog jag. Då fick jag chansen att byta arbetsmiljö och hälsa på allt fler människor. Sociala situationer och omväxling, det är två viktiga byggstenar på jobbet om ni frågar mig.

Glöm inte att ställa era frågor om facility management! Jag återkommer med svar så snart som möjligt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest