Lilla mamma och mattor online

Jag åkte hem till mamma i helgen. Jag har av förklarliga skäl inte kunnat hälsa på där särskilt mycket senaste tiden. Pandemin gör förstås inte saken bättre, men det är även andra komponenter som spelar in.

  • Jag har sålt min bil. Bakgrunden till det är att jag märkte att jag bara betalade för parkering men knappt använde den.
  • Jag har flyttat. Förut bodde jag ungefär 17 minuter från mamma med kollektivtrafik. Nu bor jag ungefär 1 timme och 17 minuter ifrån. Det är en stor skillnad, och påverkar förstås spontaniteten negativt.
  • Mamma har inte velat ha besökare hos sig, och hennes egna barn räknas tydligen som vilka besökare som helst.

Nåväl, jag var där och jag märkte omedelbart att det såg annorlunda ut inne. Hon hade gjort något med inredningen. ”Jag har köpt mattor online” sa hon sedan med ett belåtet flin på läpparna. Ett sådant som bara hon har, och som gör henne så charmig. Jag upprepade det hon sa, att hon hade köpt mattor online, men lade emfas på frågetecknet i slutet.

Så var det. Hon berättade hela historien. Hennes granne Egon, som hon ofta berättar om, hade tipsat honom om mattor online. Han hade i sin tur fått tipset av sin dotter. Dottern hade fått tipset av hennes ex-pojkvän. Denne ex-pojkvän hade, som av en händelse, börjat jobba på en firma som sålde mattor online. Jag blev lite skeptisk. Jag menar, jag var glad för hennes skull för det var väldigt fint där inne. Jag var däremot inte övertygad om konceptet med att köpa mattor online.

Hon bjöd på kaffe och bulle, vilket hon alltid gör när jag (eller någon överhuvudtaget) är på besök. Vi slog oss ner vid det överdimensionerade köksbordet och talade vidare om mattor online. Hon berättade att köpa mattor var som att köpa vad som helst online. Ja, bortsett från det faktum att man fick en himla massa hjälp. ”Hjälp hur då?” frågade jag och hon berättade vidare. Tydligen hade företaget erbjudit gratis konsultation. Hon hade fått kontakt med en person online som skulle vara specialist på just mattor. Denne hade bett henne skicka bilder på lägenheten. På golv, väggar, tak, lister – Ja, ni vet allt sånt där. Utifrån dessa bilder fick hon sedan ett antal förslag på mattor hon kunde köpa online. Förslagen innehöll mattor i spridda prisklasser, vilket jag tycker var sympatiskt.

När jag kom hem kunde jag inte hålla mig. Jag satte mig genast och googlade på mattor online för att se om något intressant dök upp.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest