Vilket poolunderhållsarbete måste göras när?

Dagliga ritualer

• Filtrering av poolvatten: Naturligtvis utförs detta arbete med pumpar och filter. I grund och botten bör dessa system utformas så att de cirkulerar vatteninnehållet minst tre gånger om dagen.
• Håv: Även om du har ett skimmer ska du inte göra helt utan Håven. Bladen kan enkelt tas bort med den innan den hamnar i skumkorgen.

Varje vecka eller flera gånger i månaden

• Analys: Mät pH-värdet och klorinnehållet i vattnet och reglera båda vid behov.
• Rengöring av poolen: Om du inte har en poolrobot bör du använda pooldammsugaren för att rengöra golv och väggar en gång i veckan.
• Rengör filtret och skummet: Skölj tillbaka sandfiltret eller byt ut kassetten. Det är bäst att kontrollera och tömma skumkorgen flera gånger i veckan.

Ska göras en gång om året

• Gör vintertät: uppblåsbara pooler och rambassänger demonteras i slutet av säsongen. De flesta andra pooler bör övervintra med en vattennivå under de tekniska fixturerna och ett skydd och passande pooltillbehör.
• Byt ut filtersand: Kontrollera sandfiltret. Beroende på användning behöver sanden endast bytas vartannat till femte år
• Vattenbyte: Vattnet bör förnyas innan säsongen börjar. Att bearbeta allt vatten som kan ha varit kvar på vintern är vanligtvis för dyrt. Om poolen är helt tom kan den också rengöras enkelt och noggrant.

Testa vattenkvaliteten i poolen

PH-värdet måste vara korrekt så att hygien garanteras och klor kan doseras optimalt. Veckokontroller av båda värdena, oftare vid behov, är väsentliga. PH bör vara mellan 7,1 och 7,5 och halten av fri klor mellan 0,2 och 0,7 mg / l. Speciella klorstartpaket innehåller alla ingredienser för att reglera pH-värdet och klorinnehållet. De är idealiska för nybörjare som fyller poolen för första gången: pH-värdesreducerare, granuler för första kloreringen, flikar för den pågående kloreringen och en algförebyggande ingår samt testremsor för att bestämma pH-värdet och fritt klor en termometer. Var och en av komponenterna kan köpas separat senare och efter behov.

Kontrollera värden

Ett pooltest använder färgindikatorer för att visa pH-värdet och klorinnehållet i poolvattnet. Som ett alternativ till klor är tillsats av syre ett alternativ. Det erbjuds antingen i flytande form eller som granulat. I princip kan poolägare byta från klor till syre. Även med denna variant kontrolleras pH-värdet och syrehalten varje vecka. Syre är främst användbart för personer som är känsliga för klor. Annars är korrekt doserad klor fortfarande den mest pålitliga och okomplicerade metoden för desinfektion av vatten. Det gäller samma sak med spabad, skaffa dig spabad tillbehör för att sköta ditt spabad på bästa sätt.

Pumpa vatten från poolen

Före frosten sänks vattennivån bara i många pooler. Men om en vattenförändring beror på säsongens början töms poolen helt. Oavsett om något eller hela vattnet måste tas bort: En dränkbar pump är väl lämpad för detta och finns redan i många hushåll. Du bör inte klorera om poolvattnet några dagar före planerad pumpning och kontrollera klorinnehållet. Helst bör den vara noll vid pumpning. Vattnet kan sedan vanligtvis pumpas i närmaste offentliga avlopp via en slang. Eftersom kommunbestämmelserna varierar bör du definitivt kontakta kommunen i förväg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest