Varför ska man bli konsult?

Frågan som utgör titeln till detta inlägg är den helt klart vanligaste jag fått den senaste tiden. Den enda fråga som skulle kunna utmana den är ”Var har du köpt dina jeans?”. Jag lade nämligen upp en bild på Instagram där jag bär ett par grå jeans som folk tycktes gilla. Svaret på den andra frågan är Levis, och varför man ska bli konsult är vad jag kommer ägna mig åt nu.

Först och främst ska jag nämna vad det innebär att bli konsult rent praktiskt. Man arbetar då inte som anställd direkt på en arbetsplats utan på en byrå. Byrån i fråga är anpassad för att förse folk med jobb. Dessa jobb finns på företagen, just de företag som för tillfället inte kan eller vill anställa själva. Smart va?

Nu har vi koll på vad det innebär att bli konsult. Nu ska vi gå närmare in på själva rollen när man väl har börjat.

Jag kan inte gå i god för att alla som blir konsulter upplever samma sak som jag. Jag kan däremot tänka mig att detta scenario speglar mångas situation och vardag. Därför väljer jag att rakt uppochner berätta min historia så som jag upplevt den.

Jag kom i kontakt med en byrå när jag var 25. Då hade jag varit anställd på en arbetsplats (en matkedja) i ca 3 års tid. Innan jag valde att bli konsult hade jag haft en roll som gjorde att jag fick lära mig nytt ofta. Jag kunde inte IT när jag började på matkedjan, men jag lärde mig allteftersom. Jag lärde mig så pass bra att jag kunde bli konsult inom just IT. Detta såg den byrå jag sökte upp till.

Intervjun skedde 2 dagar efter att vi först kommit i kontakt. Jag kom in till kontoret och fick prata med en konsultchef. En otroligt trevlig sådan. Informationen var tydlig och jag förstod hur allting låg till. Hon berättade lite om hur det var att bli konsult. Vad jag kunde vänta mig, vilka rättigheter som gällde och vad jag borde känna till. Hon förklarade att de, direkt efter vårt möte, kommer kolla igenom sin kundbas efter ett företag som matchade med min profil. När jag lämnade lokalen hade jag blivit konsult. Endast några dagar senare fick jag ett samtal. Ett samtal som sa att jag kunde bli konsult på riktigt. Jag hade fått ett jobb.

Hör gärna av er med frågor ni har om att bli konsult. Jag hoppas på att kunna svara på allihop. Tanken är att jag ska presentera ett frågebatteri utifrån era frågor redan nästa vecka.

Vi hörs då!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest