Renovera badrummet

När vi planerar att renovera badrummet, måste vi ställa oss den grundläggande frågan “vad som är nödvändigt för oss och vad behöver vi i badrummet?” Det handlar om till, är badrummet tänkt att tjäna oss att tvätta snabbt, eller kommer det att tjäna oss som en plats att vila och koppla av efter en hård dags arbete? Det enklaste jag är ofta det bästa alternativet är att använda sig av en professionell arkitekt eller inredningsarkitekt – på grund av det faktum att badrum och kök är oftast de dyraste rummen i en lägenhet eller hus några hundra tusen kronor spenderas på badrummet design kommer att vara väl investerade pengar. Men om vi vill testa oss själva i denna roll först, eller vi bestämde oss för att inte använda designtjänster. Jag så detaljerad som möjligt för att mäta badrumsrummet och att sätta på planen någon installation: vatten, värme, avlopp och el. I detta skede är det värt att avgöra om vi vill ha ett bad eller en duschkabin, i en bekväm situation finns det ägare till ett stort badrum, där Jag vill jag duschkabin kommer att passa? Det är också viktigt om du planerar en tvättmaskin i badrummet, av ompröva dess dimensioner och hur den öppnas – tvättmaskinen lastas uppifrån kommer att bli svårt att bygga samt de med ett stort djup.

Nästa steg är att hitta jag toaletten för att kontrollera dess installation på en stol eller klassiskt som en kompakt toalett. renDet är så viktigt att det inte alltid är möjligt att placera toalettstolen på önskad plats på grund av den stora diametern på det nödvändiga avloppsröret.  När vi har ett toalettlock ligger, kan vi tänka på hur man hittar handfat och badrumsmöbler eller möbler för byggnaden – om vi gör så stor. I detta skede är det också värt att överväga (om vi inte redan vet) i vilken stil att dekorera badrummet? Oavsett om vi vill följa de nuvarande trenderna (för närvarande på toppen finns det fortfarande en skandinavisk eller hygge badrum och ett industriellt badrum), eller göra det helt på sitt eget sätt, Oavsett om vi gör det helt på sitt eget sätt, om vi vill följa om vårt badrum är att vara en konsekvent fortsättning på resten av inredningen eller tvärtom – det är att vara en stark kontrast till resten av huset eller lägenheten.

Innan du börjar renovera ditt badrum, se till att välja och beställa all utrustning mycket tidigare – det kommer att göra det möjligt att undvika situationen att den nödvändiga produkten inte kommer fram i tid, vilket kan resultera i behovet av att leta efter alternativ eller öka renoveringstiden. När du väljer badrumsutrustning, kan du kolla in professionella rådgivare i badrumslounger eller auktoriserade nätbutiker. Där kan du också beställa utrustning omfattande, med säkerhet att ingenting kommer att saknas entreprenören, med leverans för en viss dag. Vi rekommenderar inte att köpa badrumsutrustning på bygg- eller möbelmarknader på grund av den ofta dåliga kvaliteten på det erbjudna sortimentet och efterföljande problem med både användning och garanti och hednisk service.
 Vi bör också tänka på ett kontrakt med entreprenören. Vi får garantier på ett effektivt sätt för det arbete som utförts och vi har från vem vi ska genomdriva dem. Många tillverkare av badrumsinredning (särskilt den dyrare) kräver att deras produkter installeras av en korrekt utbildad installatör, men detta är inte regeln.
 – Det är ofta nödvändigt att rapportera till fastighetsförvaltaren Göra för att genomföra renoveringen. Det handlar till t.ex. med tömningen av värmemediet från radiatorer och höjningar – förklarar arkitekten Regata.

Badrum design – var man ska börja?

Det viktigaste i planeringen av badrummet är dess exakta mätning, eftersom vi måste planera alla installationer. Låt oss börja med vattnet, det vill säga beslutet om var toaletten, handfatet, badet eller duschen ska monteras.
 – Här måste vi ta hänsyn till avloppsrejers. Vi har två typer av dem: 120mm diameter stiger för wc och 60mm diameter stiger t.ex. bad, stugor och tvättställ.
 Vi kan inte ansluta toaletten till en vertikal där rördiametern är 50mm, eftersom det förorenade vattnet inte kommer att kunna rinna genom en sådan diameter. Det är också omöjligt att montera en skål med en toalett mer än tre meter från den vertikala, eftersom droppen på avloppet får inte vara mindre än 1,2 cm med 1,2 m lång av röret och 1,6 cm rekommenderas – detsamma gäller för alla andra avlopp, t.ex. Det är också nödvändigt att komma ihåg att i avloppssystemet används inga 90 grader böjningar, eftersom föroreningar orsakar igensättning av sådana rör och svårigheter att rengöra dem. Alla varv bör utföras på knäna som har en vinkel på 45 grader. I en situation där handfatet är för långt från toaletten, handfat eller dusch, kan en pump användas, som kommer att tränga störningen tidigare fragmentering dem, vilket ger möjlighet att använda en mindre diameter av rör även vid toalettstolen. Det förhindrar kassan från att stå i rören i jag vända ful luft – påpekar Regata.

Nästa steg är att korrekt planera elsystemet i badrummet, dvs att planera elsystemet i badrummet. uttag, brytare och belysning själv. När det gäller deras läge tills vi bör ta hänsyn till den svenska standarden Ivo 90 35 55 , som talar om skyddszoner i badrummet. Det handlar om avståndet mellan kraftkällan och vattenkällan.
 – Den grundläggande riktlinjen är att hålla ett avstånd på 70cm från vattenkällan, inte bara kranen utan även badet, stugor, handfat. Uttag i våtrum ska ha så kallade. som är ett stänksäkert skydd. Genom att byta utlopp, risken för jag ansvar vi tar på oss själva. Det finns dock en kassaapparat till skäl för utebliven betalning t.ex. ersättning för olyckan, påpekar arkitekten.
 Vid utformningen av ett badrum rum, bör man komma ihåg att elektrisk ström och vatten är en farlig kombination, så överensstämmelse med reglerna bör vara av största vikt, vilket inte utesluter dock bekvämligheten med att använda redskap eller estetik.

Hur man planerar badrumsutrustning?

När du arrangerar badrummet måste vi ta hänsyn till intervallen mellan sanitära anläggningar. vill, dusch, handfat, toalett eller tvättmaskin får inte hindra användningen av fönster, jag skåpdörrar.

Standard rektangulära vill är ca 75-85cm bred 130-170cm lång. För att kunna använda den fritt, bör vi lämna ca 100×80 cm fritt utrymme framför den. När det gäller en duschkabin, de klassiska modellerna är ca 60×60 cm eller 70x70cm. Om vi vill bekvämt ange det jag exit, låt oss lämna innan ca 90 cm bred. Ett annat ledigt utrymme måste vara framför diskbänken. Här behöver vi 110x80cm ledigt utrymme. Dessutom bör diskbänken vara ca 25 centimeter från andra sanitära anläggningar (den givna dimensionen gäller för själva tvättställskammaren och är inte nödvändig när vi har ett handfat med bänkskiva eller monterad på en bänkskiva). Detsamma gäller toalettstolen. Innan det, låt oss lämna ett fält av 70x50cm. För tvättmaskin behöver vi minst 50x80cm utrymme. Naturligtvis kommer ovanstående rekommendationer vara svåra att genomföra när det gäller ett litet badrum, men vi ser till att med en bra design även ett litet badrum kommer att vara mycket funktionell och väl. 
  Det är värt att uppmärksamma valet och installationen av värmaren. Rekommenderas för badrummet är stegvärmare, hängde på väggen. Helst om värmaren ligger nära duschkabinen eller mellan badet och diskbänken. Montera inte över toaletten. 
  – Det är en bra idé att placera värmaren på väggen så nära dörren som möjligt, vilket säkerställer att luften i badrummet inte kyls av ventilationshålen eller underskärningen i dörren. Det motsatta gäller när det gäller ventilationsgallret eller badrumsfläkten – ju längre bort värmaren är, desto lättare är det att ha önskad temperatur i badrummet och värmeförlusten, förklarar Regata.

Golvvärme i badrummet

Vem av oss skulle vilja komma ut ur badet eller duschen och stå på ett varmt golv? Självklart alla. Tills en av fördelarna med golvvärme i badrummet. En annan tills utan tvekan är att golvvärme är idealisk för allergiker och astmatiker, eftersom det minskar luftrörelser, vilket garanterar mindre dammcirkulation. Dessutom, när man beslutar om vattengolvvärme vi kommer säkert att ha mindre räkningar – golv fungerar vid mycket lägre temperaturer av värmeagenten, än andra värmesystem. Maximal tilluftstemperatur golvvärme till 40 grader C. Mindre effekttemperatur till högre panneffektivitet och mindre gasförbrukning.

Hur man väljer keramiska plattor göra badrum?

Nästa steg i att komma tillbaka badrummet tills valet av keramiska plattor. Här bör det noteras om plattorna är lämpliga för en viss yta. Det handlar om till, vid t.ex. placera inte plattor på golvet avsedda för väggen. Expansion – kakel av den arbetande jag kan inte läggas utan leder. Om den är för liten kan fugan falla ut eller bryta materialet. Om vi bryr oss om att fuga var så liten som möjligt, välj rektifierade plattor – de har lika, slipade kanter som tillåter användning av en tunnare svets.
 När det gäller golvvärme, måste vi göra en minst 2mm fog oavsett vilken typ av plattor – många investerare glömmer det eller helt enkelt i världen vet inte. Om badrummet är golvvärme tills under påverkan av temperaturförändringar också jag kakel ändrar sin volym.

Under en tid, badrum utan keramiska plattor, med plattor upp till halva höjden på väggen eller endast på platser som särskilt utsätts för fukt eller stänk har blivit mer populärt. Det är möjligt till tack vare bättre och bättre färger och andra efterbehandling material såsom glas, vattentäta paneler och speciella plåster, som vi kan använda även i duschkabinen. När du väljer sådan färg för badrummet, är den viktigaste faktorn dess vattenbeständighet och nötning samtidigt som väggen andas.

Beslag

På grund av det faktum att om valet av badrumsbeslag är på. Tyvärr, som tills ofta i sådana situationer ser kvalitet går hand i hand med det stigande priset så du bör börja med budgeten. Du kan frestas att säga att badrum kranar är den viktigaste enheten i badrummet, tillsammans med en infälld variant av toaletten – de är utformade för att ge oss en bekväm och problemfri användning av vårt badrum i många år framöver. När vi har en budget för badrum batterier, kan vi tänka på dess färg. De mest bekväma och hållbara är de galvaniska beläggningarna av krombatterier och tack vare en nästan helt slät yta är det också enklast att hålla dig ren med vanligbarnlock. Efter ett dussin år är de färgade batterierna tillbaka till förmån för den vita och svarta färgen på beslagen i huvudet. När du väljer ett batteri för diskbänken, kommer det viktigaste vara storleken på batteriet och längden på pipen – ett litet, billigt batteri med en diskbänk i storlek 60cm och större kommer inte bara att se dåligt tills ovanpå det kommer att vara obekvämt att använda. Ytterligare underlättande kan justeras för att justera riktningen på vattenstrålen så att av inte stänk ut ur diskbänken även i en stark ström. Fråga säljaren om till lösning eftersom det nu är helt osynlig tack vare den moderna utformningen av stolen.
 Om du bryr dig om ekologi och komfort, är det värt att titta runt för dusch eller bad batterier med termostat. Principen för deras funktion beskrivs också i vår korta guide om badrumsbatterier som nämns ovan. Du bör då vara uppmärksam av anslutning av varmt vatten som finns på vänster sida, ser rakt fram. Termostatbatterier är bäst lämpade i lägenheter där varmvatten kommer från en urban installation. Används i fristående hus är också rätt, men förutsatt att adekvat varmvattentryck finns i anläggningen. Det handlar om till av för att undvika temperatur spikar som ett termostatbatteri bör skydda oss.

– Reglerna för installation av infällda system för batterier i väggar har också ändrats. Det är förbjudet att installera badrumsbatterier i väggarna som skiljer lägenheten åt, eftersom isolering i väggen minskar dess akustik. Vanligtvis är resultatet att grannen hör ljudet av vårt batteri. Det är också nödvändigt att noggrant montera det infällda elementet i byggnadernas ytterväggar, eftersom vi är bekanta med fall av iskallt vatten i batteriets inre komponenter – tillägger Regata.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest