Fasadrenovering

Fasadrenovering har funnits i mitt liv i många år. Det är däremot först under den senaste tiden som jag har delat med mig av detta liv till er. Något som fått uppmärksamhet, minst sagt. Jag lät berätta att mitt yrke (alltså mitt ”riktiga” yrke) var fasadrenovering för ett tag sedan. Det har mottagits på ett intressant sätt. Många har visat intresse. För många tycks det ha kommit som en slump. Vissa verkar ha trott att jag helt och hållet livnärt mig på bloggen. Så är alltså inte fallet. Det är på fasadrenovering jag lever, och det trivs jag med.

Jag kommer att fortsätta frågebatteriet, precis som utlovat. Även denna veckas inlägg innehåller frågor som jag alltså fått ställt till mig av er, kära läsare. Vi kör på som vanligt:

Vem fick in dig på fasadrenovering?

Bra fråga! Jag har sysslat med fasadrenovering så länge nu att jag nästan glömt hur det gick till när jag började. Ännu är minnet inte borta dock. Jag hade gått bygg på gymnasiet. Jag visste att jag inte ville jobba som snickare av friggebodar. Det verkade vara något som intressera de flesta klasskamrater, men inte mig. Fasadrenovering blev det då en kompis pappa behövde personal. Jag fick testa ett tag och fastnade. Jag älskade aspekten av att få arbeta utomhus. Det kändes bra direkt.

Skulle du rekommendera andra att jobba med fasadrenovering?

Ja, det skulle jag verkligen göra. Särskilt om man gillar samma saker som jag gör. Det jag tycker är skönast med att arbeta med fasadrenovering (förutom utomhusaspekten) är följande detta: Man känner att man får vara med och göra skillnad i samhället på riktigt. Jag tror att detta är svårt inom många byggområden. Många ägnar sig åt att bygga villor. När huset står klart är det en familj som får glädje av det. Sedan går man vidare till nästa. När man ägnar sig åt fasadrenovering ser man resultatet i staden. Det blir ett upplyft, inte bara på det enskilda huset utan på hela stadsbilden.

Vad tjänar man inom fasadrenovering?

Jag är så pass svensk att jag inte vill yttra mig om min lön offentligt. Jag kan däremot säga att det är bra betalt jämfört med andra snarlika branscher. Väldigt bra betalt faktiskt. Det handlar förstås också om vilket företag man hamnar på.

Skriv gärna in fler frågor till mig så lovar jag att svara på dem inom kort. Jag kör ett nytt inlägg redan nästa vecka. Hörs då!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest