Hemstädning, del 1

Många har de varit. Frågorna efter mitt förra inlägg om hemstädning. Faktum är att jag är fundersam på om jag överhuvudtaget har mottagit fler frågor någon gång. Jag undrar vad detta beror på. När jag, för ett tag sedan, berättade att jag fått träffa Bruce Springsteen kom det in 52 frågor i min inkorg. När jag nu berättade om mitt arbete inom hemstädning inkom över 100. Beror det på att Springsteen är överskattad? Eller åtminstone att ganska många av er tycker det? Beror det kanske på att det är högst oväntad att jag, som nu ägnar mig åt det jag gör, har arbetat med hemstädning? Vad det än är så tänkte jag i alla fall vara en crowd-pleaser och återgå till ämnet.

Jag tänkte, helt metodiskt, svara på de vanligaste frågorna som dumpit ner i inkorgen. Detta för att undvika att svara på samma frågor många gånger. Vi kör igång så ser vi vari vi landar.

Vad var det roligaste med att arbeta med hemstädning?

Den ohotat vanligaste frågan, och även den bredaste. Jag tyckte att det var flera saker som var roligt med att arbeta med hemstädning. Till att börja med så var mina arbetskamrater kanonbra. Detta är förstås viktigt på alla arbetsplatser. Det var ett gott gäng, och vi var alla väldigt olika. Olika åldrar, olika kön, olika ursprung. Olika planer för framtiden dessutom. Det var lite som en innovationsgrupp när man satt och pratade mellan uppdragen inom hemstädning. Vissa av dessa har jag fortfarande kontakt med.

Annars var det himla fint att få chansen att hjälpa människor i deras vardag. Det var många som inte kunde städa på grund av att de hade fysiska hinder. Jag minns särskilt en dam som jag var på besök hos veckovis. En av de finaste människorna jag träffat, skulle jag säga. Andra jag utförde hemstädning hos hade helt enkelt inte tid. Stressiga liv med flera barn tog nästan kol på både förhållande och hjärta. Hemstädning hjälpte dem. Jag hjälpte dem.

Hur länge jobbade du med hemstädning?

Jag började jobba med hemstädning direkt efter gymnasiet. Innan jag listat ut vad jag ville ”bli när jag blev stor” tog jag ett år inom hemstädning. Det var ett bra sätt att tänka ut vad jag ville göra som nästa steg. Därför kan jag verkligen rekommendera alla att söka en sådan typ av tjänst.

Nu hinner jag inte gå igenom fler frågor, mina kära vänner. Jag återkommer nästa vecka igen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest